f t g m
Copyright 2020 - Custom text here

Kent szigetelés

 

Kiválóan alkalmazható olyan helységekben ahol
 • kívülről nem hozzáférhető a falazat
 • vagy túl nagy költséggel jár
 • vagy statikai kétségeket támaszt.

 

Rétegvíz elleni, kent szigetelés

 

Rétegvíz elleni, kent szigetelés

Kapilláris tömítő vízzáró habarcs (PENETRÁT)

Az anyag sajátossága, hogy a szerkezetbe hatolva, mintegy 5-10 cm mélységig a kapillárisokban kikristályosodik, majd nedvességgel reakciókba lépve térfogatát növeli, beduzzad, így a nedvesség képtelen megjelenni a felületen. (Repedésmentes felületen 3 rétegben víznyomás felvételére is alkalmas)

Nagyon fontos tudni, hogy a vízzárás nem azt jelenti, hogy a páradiffúzió is megszűnik, tehát a víz bejutásának meggátolása mellett biztosítani tudjuk a fal kiszáradását a felületen keresztül. 

A falazat további nedvesedését megakadályozó technológiák alkalmazása után a falazat nem szárad ki azonnal! A falazat kiszáradása a felületen keresztül zajlik le, úgy, hogy a falban lévő nedvesség a fal felületén pára formájában távozik. A páravándorlás során a vízben oldott sók a felületen rakódnak le, kikristályosodás történik meg. Ha ezek a sókristályok újfent nedvességet kapnak, térfogatuk megnő, képesek szétfeszíteni a szerkezetet vagy a felületen lévő vakolatot. A járulékos munkák ezekre a problémákra adnak megoldást!

 

A vízzáró bevonat készítésének munkafolyamatai

Felülettisztítás: az eljárás legfontosabb eleme!

Vésőgép segítségével eltávolítjuk a falszerkezetet külső, só szennyezett rétegét, valamint biztosítjuk a vízzáró bevonat és a többi réteg biztos tapadását a felületen. Gipsz nem maradhat a felületen! A falazat fugáit is ki kell mélyíteni azért, hogy a bevonatok mélyebben lépjenek kapcsolatba a szerkezettel.

Az anyag koncentrátum formájában áll rendelkezésünkre 1,5 kilogrammos vödrös kiszerelésben.

 • Felhordás előtt a falazatot teljes mértékben át kell nedvesíteni, hogy a falszerkezet a vizet kapilláris úton szívja magába, ez a kapilláris szívás fog segíteni az anyagnak mélyen behatolni a szerkezetbe.
 • A keveréket vízzel keverőszár vagy keverőgép segítségével gúz sűrűségűre keverjük, majd pár perces pihentetés után átkeverjük, egy zselésedési folyamat indul be, amit könnyen észre fogunk venni. Az így elkészített könnyen kenhető anyagot meszelővel hordjuk fel a szerkezetre úgy, hogy a teljes felületen biztosítjuk a homogén bevonatot.
 • A második és harmadik réteg anyaga abban különbözik az első rétegtől, hogy keverék minden 50 kg-jához 25 kg mosott homokot adunk, majd ugyancsak meszelővel hordjuk a felületre. A keverékkel a repedéseket, mélyebb fugákat a felületi felhordás előtt kijavítjuk.
 • A rétegek felhordása között 24 órának kell eltelnie és minden réteg felhordása előtt a felületet újra és újra BE KELL NEDVESÍTENI!
 • Az elkészült felületet nedvesen kell tartani legalább 3-4 napig

Nagyon lényeges, hogy megértsük: az anyag nem felületen szigetel, hanem a szerkezeten belül, ezért fontos biztosítani a falazat letisztításával a felületen keresztül a behatolás lehetőségét. Az anyag szigetelő hatása, azaz a kikristályosodás kb. 5-6 hétig tart, ekkor már akár a felületről le is verhetnénk a felhordott réteget, mivel a szigetelő hatás a szerkezetben érvényesül.

 

Anyagszükséglet
 • 7dkg PENETRÁT koncentrátumot tartalmazó anyag / m2
 • réteg vastagsága kb. 2 mm lesz
 • behatolás mélysége kb. 15 cm.
 • az első és a második réteg anyaga bekevert, szárazhabarcs kivitelben is megvásárolható

 

 

Társoldalaink nyíl Nedvesfal.hu
nyíl ozonfertotlenites.hu
Kőrösi László Szigetelés szakértő 06-20/490-3375 info
Ózon fertőtlenítés